• Naše florbalistky opäť bodovali

          • V marci naše žiačky vyhrali okresné kolo súťaže vo florbale a postúpili do regionálneho kola.  To sa uskutočnilo 12.5. 2023. Dievčatá sa opäť predviedli a vyhrali oba zápasy: s Brezovou pod Bradlom 9:0 a s Považanmi 11:0. Čo znamená táto výhra? Postup do krajského kola súťaže, ktoré je už len posledným krôčikom od Celoslovenského finále. Našim hráčkam gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu. 

          • Deň matiek

          • Druhú májovú nedeľu majú sviatok všetky mamy. Naši žiaci pod vedením niektorých pedagógov nacvičili program, s ktorým sa predstavili vo štvrtok v školskej telocvični. Tanec, hudba, spev, recitácia...to všeto pre Vás milé mamy, najdôležitejšie ženy nášho života.

          • Literárna exkurzia

          • Žiaci ôsmeho ročníka sa zúčastnili zaujímavej literárnej exkurzie do Matice slovenskej v Martine, našej významnej kultúrnej inštitúcie. Dievčatá a chlapci pochopili, že je dôležité poznať dejiny slovenského národa a ctiť si pamiatku Konštantína a Metoda  i významného jazykovedca Ľudovíta Štúra. V inom storočí sa ôsmaci aj s pani učiteľkami slovenského jazyka a literatúry ocitli aj v rodnom dome Jozefa Cígera Hronského, správcu Matice slovenskej, dozvedeli sa, že  okrem toho, že bol spisovateľ,  vyštudoval matematiku a  mal talent na maľovanie i divadelníctvo. Tvorivú úlohu dostali žiaci pri návšteve národnej kultúrnej pamiatky – Národného cintorína v Martine. A to, kto nájde najviac pomníkov významných literárnych osobností, ako boli Janko Kráľ, Ján Francisci, Martin Kukučín, Ján Smrek, Janko Jesenský, J. C. Hronský a mnohí ďalší. Pravdaže, okrem pani učiteliek, sa darilo hlavne dievčatám z 8.A a 8.B. Šikovní boli aj  4 šiestaci, ktorí sa výletu zúčastnili za odmenu. Vydarenú exkurziu výletníci zavŕšili chutným obedom v Žiline. Všetci sa už tešia na ďalšie poučné literárne exkurzie.

          • Kurz anglického jazyka - ponuka

          • Spoločnosť Native English ponúka našim žiakom kurzy vedené kvalifikovaným anglickým lektorom. Záujemcovia budú vopred otestovaní oficiálnym online testom Cambridge, aby mohli byť správne zaradení do skupiny: nie podľa veku či ročníka, ale podľa úrovne jazyka.

            Vyučovanie by prebiehalo v popoludňajších hodinách v priestoroch našej školy raz týždenne, vyučovacia hodina trvá 90 minút. Riaditeľ spoločnosti Native English našej škole ponúka špeciálnu sadzbu za predpokladu, že veľkosť triedy je viac ako 6 žiakov. Sadzba by bola 5 eur za 45 minút.

            Na hodinách sa používajú materiály Cambridge English. Prvý mesiac sa dajú robiť deťom kópie, ale potom je potrebné knihy objednať priamo u vyučujúceho kurzu. Knihy v priemere stoja 25 eur (to zahŕňa učebnicu a pracovný zošit).
            Záujemcovia o kurz to môžu nahlásiť vyučujúcim anglického jazyka, prípadne triednemu učiteľovi. Viac informácií o spoločnosti Native English sa môžete dozvedieť na ich stránke
            https://nativeenglish.sk/

        • NEMŠOVSKÝ SLÁVIK 2023
          • NEMŠOVSKÝ SLÁVIK 2023

          • 28. apríla 2023 sa siedmi žiaci našej školy: Katka Paulínka Haliaková (8.A), Vaneska Merková (7.A), Timotej Trokan, Kristián Holíček (6.A), Kristián Králik, Ninka Švančárková a Romanka Sabadková (5.A), zúčastnili speváckej súťaže NEMŠOVSKÝ SLÁVIK. Bojovali v dvoch kategóriách: v II.(od 10 do 12 rokov) a v III. (od 13 do 15 rokov). Bolo potrebné dobre rytmizovať, intonovať a zaspievať príbeh dvoch kontrastných ľudových piesní. Chcelo to od nás prípravu a vo finále prekonať strach. Víťazi sú všetci, lebo stáť na javisku a krásne predniesť slovenské ľudové piesne, to chce veľký kus práce a odvahy. Výsledok nás potešil: v oboch kategóriách MÁME TROFEJ!

            Celkovo sme získali tieto ocenenia:

            V III. kategórii:

            1. miesto Katarína Paulína Haliaková (8.A) a

            2. miesto Vaneska Merková (7.A).

            V II. kategórii:

            1. miesto Timotej Trokan (6. A),

            2. miesto Kristián Králik (5.A) a

            3. miesto Ninka Švančárková.

            Všetkým srdečne blahoželáme. Sme na nich hrdí, že hudbou a spevom robia svet krajším a lepším.

          • Kúzlo príbehov

          • Naša škola sa zapojila do projektu ,,Kúzlo príbehov" v spolupráci s MAS Vršatec. Žiaci druhého stupňa na výtvarnej výchove pod vedením p.uč. Novosadovej tvorili výtvarné práce na povesti z nášho okolia. Najlepšie práce postúpili do výberu a sú uverejnené v tejto publikácii.

          • Úspešná Katka

          • Našej  Katke Málikovej, žiačke 4.A triedy, sa podarilo dosiahnuť ďalší úspech. V rodisku Ľudmily Podjavorinskej v Bzinciach pod Javorinou uchvátila porotu svojim výkonom  a z Krajského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín si z jedenástich súťažiacich odniesla 2. miesto s návrhom na postup do celoštátneho kola. Pri recitovaní básne od Milana Rúfusa sa preniesla do rozprávkovej krajiny a zosobnila postavu Marušky. Za úspešnú reprezentáciu našej školy jej ďakujeme a želáme veľa ďalších úspechov.

        • Marcové úspechy našich žiakov
          • Marcové úspechy našich žiakov

          • Florbal, okresné finále žiačky – 1. miesto a postup do regionálneho kola.

            "Čo vieš o hviezdach" – Timotej Haliak - 3. miesto a postup do krajského kola.

            Olympiáda z ekológie – Martin Galko 8.A – postup do celoslovenského kola.

            Hviezdoslavov Kubín - Katka Máliková - 2. miesto v okresnom kole.

            Biblická olympiáda - A. Krajči, M. Pružinec, T. Trokan - 3. miesto v dekanátnom kole.

            Okresné kolo geografickej olympiády - T. Haliak 5.A a Matej Pružinec 6.A sa stali úspešnými riešuteľmi.

          • Veľká noc

          • „Anjel sa prihovoril  ženám: „Vy sa nebojte! Viem, že hľadáte Ježiša, ktorý bol ukrižovaný. Niet ho tu, lebo vstal, ako povedal. Poďte, pozrite  na miesto, kde ležal.“    Matúš 28,5-6

             

            Pán Ježiš Kristus vstal z mŕtvych, aleluja.

            Nech radosť veľkonočného rána

            prežaruje všetky dni nášho života!

            Pokojné a milostiplné Veľkonočné sviatky

            zo srdca praje spoločenstvo

            Katolíckej spojenej školy v Nemšovej

          • Olympiáda ľudských práv

          • ,,Každý z nás je iný, no predsa sme si rovní.“ Pod týmto heslom sa  v ZŠ sv. Michala uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv. Šikovní žiaci 7. až 9. ročníka po svedomitej domácej príprave vypracovávali  náročný test o ľudských právach, ktorý bol na stredoškolskej úrovni. Všetkých našich olympionikov treba pochváliť za výborné znalosti o ľudských právach.  A kto bol najlepší? Katka Haliaková z 8.A, ktorá mala vysoký bodový náskok pred ďalšími súťažiacimi, na 2. mieste sa umiestnil Martin Galko z 8.B a tretie miesto patrí Vladislavovi  Galkovi  z 9.A. Gratulujeme.

          • Voľné pracovné miesto - učiteľka v MŠ

          • KSŠ v Nemšovej uskutoční výberové konanie na pozíciu učiteľky materskej školy do triedy pre žiakov so zdravotným znevýhodnením.

            Predpokladaný termín nástupu: 1.4.2023

            Pracovný pomer: plný pracovný úväzok.

            Žiadosť treba poslať do 30.3.2023.

            Ďalšie informácie nájdete v priloženom odkaze.

          • Testovanie 5

          • 16.3.2023 sa piataci zúčastnili testovania Komparo 5, ktoré bolo zároveň aj riaditeľským testovaním. Žiaci si preverili vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry, matematiky a vypĺňali aj test všeobecných študijných predpokladov...

          • Vesmírne dobrodružstvo

          • V utorok sa štvrtáci a šiestaci vydali na objavnú cestu vlakom. Cestovali sme do Bratislavy na svetovú výstavu Cosmos Discovery. Videli sme stovky exponátov, ktoré mapujú vývoj kozmonautiky: ruský Sputnik, Lunochod, americkú raketu Mercury, obrovský model rakety Saturn, mohli sme vstúpiť na palubu vesmírnej stanice... Tí najodvážnejší vyskúšali virtuálne cesty v kresle kozmonauta či vo vesmírnom skútri. Po výstave sme sa boli posilniť v Auparku. 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje