• Tak už je to tu...

          • 30. jún, posledný deň školského roka. Deň vyhodnocovania a odmeňovania, ale aj deň lúčenia... Taký bol  tento deň aj v našej škole. Žiaci sa zhromaždili v átriu školy a  nedočkavo čakali na príchod  našich najstarších - deviatakov. Posledný deň v škole zvládli na jednotku: dojali nás príhovorom, potešili kvietkom a rozveselili spevom. Nasledovalo odmeňovanie najlepších žiakov školy za úspechy vo vzdelávaní, v športových a vedomostných súťažiach z rúk pani riaditeľky a duchovného správcu školy. No a potom šup do tried pre vysvedčenia a odchod na prázdniny:-)

          • S kamarátkou energiou

          • Predposledný deň školského roka zažili žiaci 2.-6. ročníka malé náučno-zábavné podujatie s „tetou Etou“. Témou bola energia, jej zdroje a efektívne využitie. Deti si zasúťažili a používali pri tom profesionálne vedecké prístroje napr. termokameru, merač vetra, elektromer. Pre deti bol zabezpečený pitný režim a desiata vo forme ovocia a fit tyčinky. No a tí najlepší vyhrali zaujímavé vecné ceny.

          • MÁME NOVÝ ERB

          • Vznikol v spolupráci s doc. PhDr. Ing. Miroslavom Glejtekom, PhD. heraldickým konzultorom Konferencie biskupov Slovenska.

             

            Erb vyjadruje tieto skutočnosti:

            - Základom je „zasvätenie“ troch zložiek školy trojici svätých patrónov archanjelov:

            Materská škola – sv. Gabriel: je zastúpený vyrastajúcou ľaliou na stonke, čím je vyjadrené že sv. Gabriel bol zvestovateľom Panne Márii, a práve ľalia na stopke býva súčasťou ikonografie tejto scény aj v sakrálnom umení. Ľalia je typická a veľmi pekná heraldická figúra.

            Základná škola – sv. Michal: ten je zastúpený plamenným mečom, typickým atribútom tohto archanjela.

            Stredná škola – sv. Rafael: z jeho atribútov je pre heraldické účely vhodná práve ryba.

            - Všetci traja boli archanjelmi, čo je vyjadrené párom krídel, umiestnených v centrálnej časti erbu

            - Centrálne postavenie atribútu sv. Michala – meč -  je dané jednak potrebou heraldicky vyváženej kompozície a zároveň špecifickým postavením sv. Michala ako „kniežaťa nebeských vojsk“,  reprezentanta nebeskej ríše a patróna najväčšej zložky školy.

            - Farebnosť erbu vychádza z erbu Mesta Nemšová, čím je vyjadrené, že škola sídli na území mesta. To isté platí  aj o krídlach, ktoré sú aj súčasťou postavy archanjela v mestskom erbe.

            - Členením erbu na tri polia (dve zlaté-žlté) a jedno modré vzniká  jedinečná kompozícia, ktorá jasne deklaruje spojenie troch vzdelávacích inštitúcií v jedinej spoločnej.

            Heraldické pravidlá sú pomerne prísne a konzervatívne. Základom je, aby bol erb čo najjednoduchší a ľahko zapamätateľný.

            Heraldický register Slovenskej republiky predstavuje najvyššiu heraldickú autoritu  v Slovenskej republike a je zárukou heraldickej správnosti používaného erbu a tiež zárukou, že rovnaký erb, vlajku alebo pečať nepoužíva žiadny iný subjekt.

          • Medové raňajky

          • Sviatok Božieho Tela prežili naši žiaci slávnostne: bola pre nich pripravená akcia s názvom Medové raňajky. Ráno pred vyučovaním pripravili zamestnanci školy deťom chlebík s maslom a s medom. Všetky produkty pochádzali zo Slovenska, z okolia Nemšovej. Deti sa v priebehu dopoludnia vystriedali u 3 majstrov: u mliekara, u včelára a u pekára, ktorí ich zasvätili do tajomstva získavania a spracovania mlieka, medu, chleba. Práve chlieb je symbolom dnešného sviatku. Majsterka pekárka nám pripomenula dôležitosť slov: „Chlieb náš každodenný daj nám dnes“, ktoré pozná hádam každý...

            Po prestávke bol vyhlásený požiarny poplach, našťastie len cvičný. Sústredili sme sa pri telocvični, niektorí žiaci aj vyučujúci zažili evakuáciu v plynovej maske. Potom sme si mohli obzrieť požiarnické autá, ich vybavenie, hasiči ochotne odpovedali na otázky detí. Tiež bolo k dispozícii záchranné vozidlo – sanitka, tiež v plnej výbave. Zvedaví sa veľa pýtali a určite dozvedeli mnoho nových informácií.

          • Víťazstvo je naše

          • 6.6. a 7.6. nás čakalo vyvrcholenie florbalového snaženia: začalo postupom zo základného kola, cez okresné, regionálne, krajské až do vytúženého Celonárodného superfinále, v ktorom sa spomedzi 600 zapojených škôl stretlo 8 najlepších - víťazov krajov. Do týchto dvoch dní sme šli síce odhodlane, ale s veľkým rešpektom, keďže nás čakali veľmi silné tímy. Od zápasu k zápasu sme sa zlepšovali. V druhý hrací deň sme porazili v štvrťfinále Modru, v semifinále Michalovce a čakalo nás finále ktoré sme takticky a herne zvládli na jednotku a stali sme sa MAJSTRAMI SLOVENSKA žiačok.

            Veľké poďakovanie za odvedený tímový výkon patrí celému družstvu na čele s kapitánkou Romankou Velekovou.

          • Florbal - krajské kolo

          • Krajské kolo naše dievčatá opäť ovládli a ako víťazky postúpili do Celonárodného superfinale. Tu sa počas dvoch hracích dní stretne 8 najlepších škôl Slovenska. Ďakujeme aj fanúšikom z 9.A za podporu. Dievčatám budeme držaťe palce !!!

          • Spoznávame región

          • Pre deviatakov boli v máji priprvené dve zaujímavé exkurzie, na ktorých mohli spoznať firmy v okolí. Prvou bola Cemmac a.s. v Hornom Srní, kde sa oboznámili s technológipu výroby cementu, navštívili tiež lom vápenca. No a druhým miestom bol Old Herold a.s. v Trenčíne. Dozvedeli sa veľa o histórii celého závodu, v ktorom sa v minulosti nevyrábal len alkohol, ale bola tu aj výroba kvasníc. Pozreli sa do laboratórii a naučili sa niečo o výrobe jednotlivých likérov. Chlapcov najviac uchvátil moderný sklad a automatizované linky.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje