• Naši žiaci v CSS Nemšová

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priaznivci našej školy,

            s radosťou sa s Vami delíme o  spomienky z nášho nedávneho programu, ktorý sa uskutočnil v centre sociálnych služieb v Nemšovej. Toto podujatie, ktoré sa konalo 15. 5. 2024, bolo plné lásky, radosti a úprimnej vďaky našim milovaným.

            Žiaci Katolíckej spojenej školy  pripravili pestrý a emotívny program. Vystúpenia detí ZŠ sv. Michala, vrátane detí  MŠ sv. Gabriela  dojali nielen klientov, ale aj zamestnancov centra sociálnych služieb a vytvorili atmosféru plnú srdečných emócií. Tieto momenty nám pripomenuli, aké dôležité je vedieť prejaviť  úctu a lásku starším za všetku ich starostlivosť a obetavosť.

            Rovnako by sme chceli vyjadriť hlbokú vďaku všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii tohto podujatia – učiteľkám, vychovávateľkám, zamestnancom centra sociálnych služieb a samozrejme našim žiakom. Naša spolupráca  prispela k tomu, že sme mohli spoločne prežiť takýto krásny a nezabudnuteľný deň.

            Veríme, že program, ktorý deti pripravili pôvodne ku Dňu matiek sa stal pre všetkých zúčastnených nezabudnuteľným zážitkom a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné akcie, ktoré nás čakajú v budúcnosti.

          • Sviatok našich mamičiek

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priaznivci našej školy,

            radi by sme sa s Vami podelili o krásne spomienky na náš nedávny program ku Dňu matiek, ktorý sa konal v  prostredí kostola sv. Michala. Toto výnimočné podujatie, ktoré sa uskutočnilo podľa tradície na druhú májovú nedeľu, bolo plné lásky, radosti a vďaky našim milovaným mamám.

            Naši talentovaní žiaci pripravili pre mamičky pestrý a emotívny program. Vystúpenia detí, vrátane recitácií, spevu a hudobných čísiel, dojali všetkých prítomných a vytvorili atmosféru plnú úprimných emócií. Tieto chvíle nám pripomenuli, aké dôležité je vyjadriť vďaku a lásku tým, ktorí nás neustále podporujú a obetujú pre nás svoje sily.

            Rovnako by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii tejto slávnosti – učiteľkám, rodičom, farníkom a v neposlednom rade samotným žiakom. Vaša spolupráca a úsilie prispeli k tomu, že sme mohli spoločne prežiť takýto krásny a nezabudnuteľný deň.

          • PONOŠ 2024

          • Naša škola sa vo štvrtok 9. mája 2024 aktívne zapojila do programu PONOŠ "Príprava občanov na ochranu štátu", ktorý je realizovaný pod záštitou Armády Slovenskej republiky. Tento program je zameraný na posilnenie povedomia a pripravenosti občanov na rôzne krízové situácie a udalosti a ponúka vzdelávací rámec, ktorý pomáha žiakom a študentom porozumieť ich úlohe stať sa aktívnymi účastníkmi ochrany a bezpečnosti našej krajiny.

            V rámci tohto programu mali naši žiaci príležitosť zúčastniť sa rôznych aktivít. Najviac sa im páčila prekážková dráha a ukážka výstora a techniky. Tieto aktivity organizovali a žiakom sa celé dopoludnie venovali odborníci z Armády SR, ktorí našim žiakom poskytli cenné poznatky a zručnosti v oblasti prvej pomoci a základnej obrany.

            Cieľom tohto programu bolo nielen poskytnúť našim žiakom praktické zručnosti a vedomosti, ale aj podporiť ich osobný rast a zodpovednosť voči spoločnosti.

            Veríme, že účasť našich žiakov v programe "Príprava občanov na ochranu štátu" bude pre nich obohacujúcim zážitkom, ktorý im pomôže rásť nielen ako jednotlivcom, ale tiež ako občanom našej krajiny. Sme vďační za podporu a spoluprácu Armáde SR.

          • Trénujeme čnosti - apríl 2024 - VĎAČNOSŤ


          • Mesiac apríl v našej škole bol pre nás príležitosťou, aby sme sa trénovali v čnosti VĎAČNOSŤ. Vďačnosť voči Pánu Bohu i vďačnosť voči iným. Naše trénovanie spočívalo v plnení nasledovných úloh:

            1. Snažme sa denne pomenovať aspoň jednu skutočnosť,

                                        za ktorú sme vďační.

            2. Používajme čarovné slovíčko ĎAKUJEM.

                                        Poďakujme rodičom, súrodencom, kamarátom, učiteľom...

             3. Vlastnými slovami poďakujme Pánu Bohu za všetky jeho dary – 

                                        zdravie, jedlo, školu, kamarátov, rodičov...

             

            Svoje trénovanie v čnosti vďačnosť zapísalo na kartičku 12 detí. Tu sú niektoré krásne slová vďaky žiakov:

            „Pane Ježišu, som vďačná, že si mi dal život.“

            „Ďakujem za rodičov.“

            „Poďakovala som sa za školu. Používam čarovné slová. Modlila som sa za školu. Poďakovala som za školu, kamarátov, jedlo, pitie, zdravie.“

            „Na hodine náboženstva som poďakovala Pánovi za to, že stvoril svet.“

            „Poďakovala som mame a otcovi za jedlo a lásku. Poďakovala som Pánu Bohu za všetkom, čo mi dal.“

            „Poďakovala som pani kuchárke za obed. Poďakovala som Pánu Bohu. Som vďačná za svojich rodičov. Ďakujem za každé ráno.“

             

            Každodenných ranných modlitieb v kaplnke sa zúčastnilo 25 detí.

            Na 1. mieste s počtom modlitieb 20 sa zúčastnil Marko Vavro a Miška Hollá.

            Na 2. mieste s počtom modlitieb 19 sa zúčastnila Veronika Vydrnáková.

            Na 3. mieste s počtom modlitieb 18 sa zúčastnili 4 žiaci: Kristínka Pastorková, Peter Pastorek, David Jančovič, Eliška Holbová.

             

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za ich modlitby a snaženie.

            Zároveň všetky deti, malé i veľké,  povzbudzujeme do májového trénovania v čnosti VIERA a do každodenných ranných májových modlitieb Loretánskeho litánia v kaplnke.

            Modlitby v  máji obetujeme za:  kňazov našej farnosti, ktorí nám hlásajú Božie slovo, vysluhujú sviatosti a pomáhajú nám na ceste kresťanského života.

            Naše úlohy  trénovania v čnosti VIERA v máji:

            1. Vieru v Boha si budem posilňovať denným čítaním Svätého písma.

            2. V modlitbe sa poďakujem Pánu Boha za dar viery, ktorý sme dostali pri krste.

             

             

             

          • Naša hviezda z 5. A Katarínka Máliková


          • V krajskom kole  recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín  ukázala Katka svoje nesporné  kvality v prednese poézie a získala  vynikajúce 2. miesto. Ako porota povedala "má výnimočný cit pre Rúfusa". Po skončení súťaže v  Bzinciach pod Javorinou, nazrela aj do rodného domu slovenskej spisovateľky Ľudmily Podjavorinskej.

          • Naši žiaci ovládli spevácku súťaž Nemšovský slávik 2024

          • Naši žiaci ovládli spevácku súťaž Nemšovský slávik 2024

            Posledný aprílový deň sa konala spevácka súťaž Nemšovský slávik. Naši žiaci pod vedením pani učiteľky Ing. Blanky Škodovej si počínali výborne:

            kategória 6 - 9 rokov: 3. miesto Mia Papierníková,3.A

            kategória 10 - 12 rokov: 1. miesto Katarína Máliková, 5.A a 3. misto Kristián Králik, 6.A

            kategória 13 -15 rokov: 3. miesto Katarína Haliaková,9.A

            kategória ZUŠ: Timotej Trokan, 7.A

          • Škola v prírode FANTÁZIA

          •  

            V malebnom údolí Starej Myjavy, tichom horskom prostredí rekreačného strediska Fantázia, sa v dňoch 22. až 26. apríla 2024 zúčastnili naši žiaci 3. a 4.  ročníka dlho očakávanej „Školy v prírode.“  Prvý deň  sa zoznámili  s animátormi a hneď sa vrhli na program - olympiádu, ktorú si pre deti pripravili. Celý pobyt od rána do večera plnili  deti množstvo úloh. Začiatkom každého dňa bolo ranné zamyslenie a ranná rozcvička, po nej raňajky na doplnenie energie. Dopoludnia  deti čerpali vedomosti v spoločenskej miestnosti našej chaty a popoludní sa zúčastňovali jednotlivých aktivít s animátormi. Až na jeden upršaný deň, nám počasie prialo. Väčšinu času sme strávili vonku. Počas týždňa deti zažili veľa rôznorodých aktivít, ako jazdu na štvorkolke, na koni, horolezeckú stenu, chytanie pstruhov na udicu, XBox, športovú streľbu z luku, futbal, biliard, stolný futbal, tvorivé dielne. Nechýbala samozrejme aj turistická vychádzka, na ktorej sme spoznávali okolie a vychutnávali si čaro prírody. Večerný program sa niesol  v spoločenskom duchu. Deti boli divákmi súťaže Lets dance, mohli si zatancovať na diskotéke, či zabojovať o dievča a chlapca Fantázie. Na pamiatku si navzájom podpisovali  biele tričká s logom našej školy. Spoločne strávené dni utiekli veľmi rýchlo, no našim žiakom zostávajú krásne spomienky na ich Školu v prírode aj v podobe  hymny, ktorú im vymyslela  pani učiteľka Čillingová... 

            Školička v prírode na Starej Myjave budem Ťa vždy spomínať. Ako sme sa hrali stále, jedli sme vo veľkej sále. Súťaže robili, zábavu sme mali, zážitky nazbierali….

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje