• Duchovné cvičenia pre zamestnancov školy

          •  

             

            Podľa štatútu katolíckej školy sú zamestnanci povinní každý rok sa zúčasniť duchovných cvičení. Tento rok sme mali duchovné cvičenia 1. - 3. júla v priestoroch Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre pod vedením pomocného biskupa Mons. Petra Beňa.

          • Záver šk. r. 2023/24

          • 28. jún bol tento školský rok posledný deň v škole. Začali sme o 8:00 h slávnostnou svätou omšou v kostole sv. Michala, kde sme poďakovali za celý uplynulý rok. Deviataci si pripravili liturgické čítania a prváci nám pri prosbách veriacich ukázali, že sa tento školský rok toho skutočne veľa naučili. Všetci sme sa slávnostne rozlúčili s odchádzajúcim pánom kaplánom Mgr. Mikulášom Šurínom. Program pokračoval v átriu školy. Najskôr sa s nami všetkými rozlúčili naši deviataci. Symbolicky vypustili balóny - aj oni sa tak rozletia do sveta ako tie balóny. Želáme im, nech sa im darí. Potom nasledovalo vyhodnotenie školského roka 2023/24. Najskôr  boli vyhodnotené zbery a ocenení najlepší "zberači". Program pokračoval vyhodnotením výchovnovzdelávacích výsledkov a veľa žiakov bolo ocenených diplomom a vecnými cenami. Medzi najlepších tento rok patrí Katarína Máliková z 5.A, Veronika Čelinská z 9. A a Timotej Arnold Haliak zo 6.A triedy. Na záver sme ocenili najlepších z celoročnej duchovnej aktivity Trénujeme čnosti. Zlaté medaile získali: Lukáš Habánek z 3.A, Michaela Hollá z 2.A, Liliana Baštrnáková z 2.A, Matej Tretinár z 2.A, Ema Oriešková z 5.A, Katarína Máliková z 5.A, Matúš Papiernik z 1.A a Alžbeta Barišová z 5.A triedy. Všetkým oceneným srdečne blahoželáme.

            Po slávnostnom vyhodnotení sa žiaci presunuli do tried, kde si z rúk svojich trienych učiteliek prebrali vysvedčenie. Deviataci išli do KD, kde sa zapísali do pamätnej knihy. Pán primátor sa s nimi rozlúčil a ocenil tých najlepších. Z našej školy to tento rok boli Natália Mellenová a Nina Begáňová. 

            Ako nám pán kaplán pripomenul pri sv. omši, mali by sme byť vďační za upynulý školský rok. Všeličo nové sme sa naučili a zažili sme veľa pekného. 

            Nech letný odpočinok, na ktorý sa všetci veľmi tešíme, priesie osvieženie, aby sme sa v septembri opäť stretli  plní elánu do nového školského roka 2024/25.

          • Rozlúčka s pánom kaplánom

          • 27. júna sa naši ôsmaci a deviataci rozlúčili s pánom kaplánom Mikulášom Šurínom, ktorý ich vyučoval katolícke náboženstvo. Pri tejto príležitosti pán kaplán požehnal obnovený kríž v školskej kaplnke.

          • Pravda o drogách

          • Dňa 26. júna sa žiaci 6., 7. a 8. ročníka zúčastnili prednášky Pravda o drogách. 

            Cieľom prednášky bolo dosiahnuť u žiakov  úplné POROZUMENIE toho, prečo DROGY nie sú skutočným riešením akýchkoľvek problémov, stavov a situácií, ktoré nás v živote dostávajú do nízkych emócií (u žiakov  je často problémom že ich nebaví škola/niektoré predmety, že majú zlé známky a následne problém s rodičmi, že sú nesmelí, že si neveria alebo sa nudia atď…) a zároveň im ukázať cestu k tomu, ako môže byť každý človek v živote naozaj šťastný.

             

            Prednáška prebiehala formou živej diskusie medzi prednášateľkou a triedou. So žiakmi rozobrala nasledujúce témy:

            ·         ČO znamená pojem PRAVDA a čo presne sú DROGY

            ·         AKO fungujú drogy v tele a ako vplývajú na myseľ

            ·         KTO z drog profituje a aký má cieľ

            ·         PREČO si ľudia kupujú drogy a užívajú ich

            ·         KTORÝCH pocitov sa chceme v živote zbaviť a ktoré chceme zažívať

            ·         JE možné byť šťastný bez drog

            ·         AKO drogy trvale menia emócie človeka

            ·         AKO dlho zostávajú drogy v tele a prečo

             

            Množstvo prebraných tém a ich hĺbka a rozsah sa prispôsobuje každej triede individuálne.

            Žiakom sa snažila vysvetliť a diskutovať s nimi o tom, čo všetko môžu DROGY spôsobiť im samotným, ich priateľom, ich rodine. Poskytla mnoho príkladov o škodlivosti a účinkoch legálnych aj nelegálnych drog. 

             

          • Súťaž o putovný pohár

          • Tradične pred koncom školského roka pripravujú deviataci pre svojich mladších spolužiakov súťaž o putovný pohár. Tento rok sa táto súťaž konala 24. júna. Putovný pohár získali žiaci 7.A triedy. Druhé miesto obsadili žiaci 5.A a na treťom mieste skončili žiaci 8.A triedy. Deviataci to mali výborne zorganizované a počasie nám tiež prialo. 

          • Krúžková činnosť 2023/24

          • Centrum voľného času ponúka pestrú paletu záujmovej činnosti.Medzi najoblúbenejšie patril Keramický krúžok pod vedením pani Novosadovej, kde deti rozvíjali svoju tvorivosť a zručnosť. Vyrábali kásne misky, svietniky, ozdoby, šálky a všeličo iné. Veľkej obľube sa tešil aj krúžok Malý cukrár pod vedením p. Čilingovej. Počas celého školského roka sa deti venovali pečeniu rôznych sladkých a slaných dobrôt. U chlapcov bodovali krúžky Športovček a Futbalová príprava, ktoré im prinášali veľa pohybu a radosti. Pri priamej práci s deťmi sa snažíme nadviazať na kresťanskú výchovu pre formovanie ich životného postoja, viesť deti k vzájomnej úcte, úcte k rodičom a iným ľuďom, ale aj ku kultúrnym tradíciám. Krúžková činnosť je súčasne aj zdravou prevenciou proti nežiadúcim vplyvom a nástrahám okolia, ktoré na naše deti striehnu na každom kroku.

             

          • DEVIATACI NA SKALKE


          • Naši deviataci majú k pútnickemu miestu Skalka a našim diecéznym patrónom sv. Andrejovi - Svoradovi a Beňadikovi osobitný vzťah. Pred koncom školského roka opäť na Skalku zavítali a prežili tam pár nezabudnuteľných chvíľ. 

          • Biomimikry - inovácie inšpirované prírodou

          • "Príroda nás môže inšpirovať a ohromiť, otvára nový svet..."  Je dokonalá, ako jej Storiteľ.

            V máji sme sa zapojili do medzinárodného projektu Biolearn - učíme sa od prírody. Zrealizovali sme rovesnícke vzdelávanie: deviataci ukázali a vysvetlili mladším spolužiakom, ako sú organizmy prispôsobené svojmu prostrediu, aké majú strátegie prežitia a čo všetko sa môžeme aj my od nich naučiť, aby sme žili ešte viac v súlade s prírodou.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje